Werkzaamheden nieuwbouw in Beverwijk stilgelegd na vondst asbest

Beauty & parfum
Hits: 2014
Miljoenen artikelen
-->
Asbest deeltjes bij werkzaamheden nieuwbouw | Foto ANP | Fotograaf LEX VAN LIESHOUT

BEVERWIJK – Tijdens bouwwerkzaamheden aan de Annie Palmenlaan in Beverwijk zijn asbestdeeltjes gevonden. Volgens de gemeente Beverwijk is er geen gevaar voor de volksgezondheid.

Dat schrijft de gemeente in een persbericht:

Onderzoek naar asbest in bodem Middenveld Binnenduin

Tijdens werkzaamheden aan de Annie Palmenlaan zijn enkele stukjes asbest in de bodem aangetroffen. De aannemer was op deze plek bezig met de aanleg van de bouwweg en de riolering. In overleg met de Omgevingsdienst IJmond is besloten de werkzaamheden tijdelijk stil te leggen. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

De werkzaamheden worden pas weer hervat als het asbest gesaneerd is. Om het asbest te kunnen saneren, moet eerst de exacte omvang van de verontreiniging duidelijk zijn. Daarvoor is onderzoek nodig. Dat gebeurt door een gecertificeerd bedrijf naar verwachting in week 47. De plek (zie kaart) is op dit moment afgezet. De bewoners van Binnenduin en omgeving zijn via een brief op de hoogte gesteld.

Beverwijk, 9 november 2018

Een aannemer was bezig om de riolering aan te leggen op het Middenveld Binnenduin, een nieuwbouwproject in de stad. Op advies van de Omgevingsdienst IJmond is besloten om de werkzaamheden op het Middenveld Binnenduin tijdelijk stil te leggen tot al het asbest is gesaneerd. Dat kan pas gebeuren als de omvang van de verontreiniging duidelijk is.

Vermoedelijk worden de werkzaamheden nabij de Annie Palmenlaan na 25 november weer hervat. De bewoners zijn geïnformeerd.

Bron: NH Nieuws

Miljoenen artikelen

Author: bev9778

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *