KNMI waarschuwt: vanavond en vannacht code geel om sneeuwval en gladheid

Beauty & parfum
Hits: 1492
Miljoenen artikelen
-->
Vannacht kans op sneeuw meld het KNMI | Foto Shutterstock

NOORD-HOLLAND – Automobilisten die vannacht de weg op moeten, zijn gewaarschuwd: vanwege sneeuwval en gladheid geldt de hele nacht code geel in de provincie.

De sneeuw trekt de tweede helft van de avond via Zeeland en Noord-Brabant het land binnen, om zich gedurende de nacht in noordoostelijke richting uit te breiden. In de westelijke provincies – waaronder Noord-Holland – kan een á drie centimeter vallen, maar het KNMI sluit niet uit dat er lokaal meer valt.

Lees ook bij het NH: Temperaturen onder nul: deze krabmethoden werken het beste!

Die sneeuw maakt de wegen vanaf 23.00 uur verraderlijk glad. Naarmate de nacht vordert, gaat de sneeuw over in regen, en zullen de sneeuw en de gladheid verdwijnen. Morgenochtend sneeuwt het naar verwachting alleen nog in het oosten en noorden van het land. Naar verwachting wordt code geel rond 7.00 uur opgeheven.

Wie ondanks de barre omstandigheden toch met de auto van A naar B wil, doet er goed aan de rijstijl aan te passen. De kans dat je strandt, lijkt nihil, al is het bij winterse omstandigheden altijd verstandig om in de auto voldoende voedsel en een deken bij de hand te hebben.

Ook afgelopen vannacht was het koud, al leverde dat nauwelijks problemen op. Volgens NH-weerman Jan Visser was er ‘vanwege een hardnekkig wolkendeken amper vorst’.

Oorspronkelijk bericht: NH Nieuws

Author: bev9778

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *