NH Nieuws | Transavia-toestel bij Schiphol doet noodoproep vanwege brandstoftekort

Beauty & parfum
Hits: 1537
Miljoenen artikelen
-->
Noodoproep Transavia wegens brandstof tekort | Foto Transavia

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

SCHIPHOL – De piloten van een Boeing 737-700 van Transavia hebben vanmiddag rond 14.30 een noodoproep afgegeven aan de verkeerstoren van Schiphol. Het vliegtuig had, na een tijdje te hebben rondgevlogen in een wachtpatroon, te weinig brandstof en kreeg van de verkeersleiding na een ‘mayday’-oproep voorrang om te landen.

Dat bevestigt een woordvoerder van Transavia aan NH Nieuws. Vlucht HV5052 was op weg van Alicante naar Rotterdam. Nadat de Boeing vanwege het slechte zicht en meerdere rondjes in de buurt van Rotterdam besloot om naar Schiphol te vliegen, had het toestel uiteindelijk een te laag brandstofniveau om nog langer te wachten.

Mayday
Volgens de woordvoerster is geheel naar protocol een noodoproep aan de verkeerstoren gegeven, waardoor het Transavia-toestel voorrang kreeg om te landen. Omdat de piloten een ‘mayday’-oproep deden, moesten ook hulpdiensten zoals de brandweer worden gemobiliseerd.

Na de landing is meteen afgeschaald en is de Boeing op eigen kracht naar de terminal van Schiphol getaxied.

Lees ook op NH Nieuws: Mist op Schiphol zorgt voor uitwijkende vluchten en vertragingen

Schiphol heeft al de hele dag van dichte mist, waardoor vluchten vertraagd worden en vliegtuigen moeten uitwijken naar andere luchthavens. Een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland laat NH Nieuws zojuist weten dat de vooruitzichten beter worden en dat er mondjesmaat meer aankomende vluchten afgehandeld kunnen worden.

Oorspronkelijk bericht: NH Nieuws

Author: bev9778

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *