Alsnog een paraplu ophalen?

Beauty & parfum
Hits: 1471
Het team van We(l)doen IJmond deelde op 7 december al 330 paraplu’s uit. | (foto: aangeleverd)

REGIO – Op vrijdag 7 december 2018 konden alle inwoners van Beverwijk en Heemskerk die vrijwilligerswerk doen een paraplu ophalen in het Kennemer Theater. Het cadeau is een bedankje van de beide gemeenten als blijk van waardering voor het vrijwilligerswerk. De uitgifte van de paraplu’s werd verzorgd door We(l)doen, de organisatie die vrijwilligers en mantelzorgers ondersteunt. Wie niet in de gelegenheid was om een paraplu op te halen, kan dat binnenkort alsnog doen.

Miljoenen artikelen

Het was een koude, regenachtige vrijdagmiddag op 7 december. er stond een behoorlijke wind (kracht 4/5) en het regende vrijwel continu. Niet het meest vanzelfsprekende weer om het bedankje voor alle vrijwilligers uit Beverwijk en Heemskerk op te halen. En tóch trotseerden zo’n 330 vrijwilligers dit weer om naar het Kennemer Theater te komen. Daar werd een inloopbijeenkomst gehouden, waar alle vrijwilligers gratis koffie/thee kregen en waar ze op basis van een invulformulier hun eventuele wensen op het gebied van hun vrijwilligerswerk kenbaar konden maken. Tijdens de middag bleek de gezelligheid hand over hand toe te nemen. Glimmende ogen van vrijwilligers zodra ze kunnen vertellen over de betekenis van hun werkzaamheden. Of het nou als ‘Maatje’ van een meneer van 94 jaar is of als gastvrouw in Westerheem: vrijwilligers zijn trots op hun werk!

Het invulformulier, dat vrijblijvend kon worden ingevuld. levert We(l)doen belangrijke informatie op over welke versterkingen ieders organisatie/club kan gebruiken, maar óók wie er – naast de eigen club – tijdelijk een andere club uit de brand zou kunnen helpen. Hoe mooi zou het immers zijn dat de penningmeester van de ene club een lid van een andere club de kennis biedt om deze vacante taak bij deze club te kunnen gaan vervullen? We(l)doen wil daar actief in steunen. De wethouders Krijn Rijke (Heemskerk) en Hanneke Niele (Beverwijk) waren elk een deel van de middag vertegenwoordigend aanwezig en hebben óók kunnen zien dat velen het bedankje nog niet hebben opgehaald. Dat wordt nu geregeld, want in de tweede week van januari zijn er verschillende uitgiftepunten.

Op maandag 7 januari kunnen vrijwilligers van 10.30 tot 12.00 uur terecht in buurtwinkel De Schans aan de Schans 2 te Beverwijk en op dinsdag 8 januari van 19:00 tot 21.00 uur in buurtcentrum De Schuilhoek aan de Van Bronckhorststraat 1 te Heemskerk. Op donderdag 10 januari zijn de paraplu’s verkrijgbaar van 09.00 tot 12.30 uur in buurhuis Wijk aan Duin aan de Wilgenhoflaan 2c te Beverwijk en diezelfde avond van 19.00 tot 21.00 uur in buurtwinkel De Schans aan de Schans 2 te Beverwijk. Op vrijdag 11 januari zijn vrijwilligers van 09.00 tot 15.00 uur welkom in buurtcentrum Het Spectrum aan het Lauraplein 1a te Heemskerk.

Van de inloopbijeenkomst op 7 december zijn door RTV IJmond opnames gemaakt, deze beelden zijn te zien via www.youtube.com/watch?v=A3y1GzXuwEI.

Oorspronkelijk bericht: Rodi

Author: bev9778

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *