“Ik wil mensen blij maken en troost bieden”

Beauty & parfum
Hits: 1434
Zangeres Sandra Mooy zet zichzelf nog breder op de muzikale kaart
De zangeres neemt haar publiek mee op een muzikale reis. Zoals hier bij een seniorenclub in de kop van Noord-Holland. | (Foto: Henk van Torenvlied)

REGIO – Sandra Mooy (50) is een veelzijdige zangeres uit de kop van Noord-Holland. Met haar stem weet ze mensen zichtbaar te raken. De blondine richt zich over het algemeen op muziek uit de jaren 60 en 70 en doet dat met een voorkeur voor de leeftijdscategorie 55. Deze doelgroep voelt zich sterk aangetrokken door de sfeer van toen die Sandra op haar eigen wijze weet te creëren.

Miljoenen artikelen

Niet voor niets is ze een graag geziene gaste bij allerlei clubs en instellingen en op verjaardagen en huwelijksfeesten. Waar de blondine verschijnt, staat één ding vast: feestje verzekerd! Ze wisselt een prachtige evergreen net zo makkelijk al met een lekker countrynummer of een bekende song van Neil Diamond
Sinds kort laat Sandra Mooy ook een heel andere kant zien. Met behulp van schrijver en producer Peter de Wijn (bekend van ontelbare liedjes, van onder anderen Gerard Joling en Koos Alberts) bracht ze de EP Altijd Dichtbij uit. Op het schijfje zes liedjes met het voor velen herkenbare thema ‘Afscheid’. Met name de nummers Alles Verandert en vooral Dichterbij Het Licht zullen de komende weken volop in de belangstelling staan. Zowel schrijver Peter de Wijn als de zangeres zelf hebben hoge verwachtingen van de uitwerking van de schijf waarop naast vier Nederlands- ook twee Engelstalige nummers op staan.

Muzikale reis
Sandra, die haar muzikale carrière ooit begon als leadzangeres bij de Helderse formatie Company, neemt tijdens haar optredens senioren mee op een muzikale reis. Ze brengt een soort interactieve reisshow. De zangeres staat dan ook het liefst midden tussen haar publiek. En staat ze in de zaal bij iemand die Jan heet, zetten zij en haar geluidsman Peter van de Krol (al sinds 2002 trouw begeleider) onmiddellijk Ome Jan van Willeke Alberti in. Nummers als Het Dorp van Wim Sonneveld, Bedankt Lieve Ouders van Pierre Kartner en gouwe ouwe van Elvis Presley haalt ze ook met enige regelmaat van stal. “Die doen het voortreffelijk bij mijn publiek. Het gaat mij er alleen maar om mensen blij te maken”, zegt ze.

Toevallige speling
Een toevallige speling van het lot bracht de in Huisduinen geboren zangeres en Peter de Wijn bij elkaar voor Sandra’s nieuwste project Altijd Dichtbij. “Mijn dochter zit op school bij de dochter van Peter en zijn vrouw Gerda. Met Gerda zat ik in de jury van een talentenjacht op school. Van het een kwam het ander en zij stelde voor dat het tijd werd om eens met Peter te gaan praten en werken. Dat was ooit weleens eerder het plan geweest, maar in dat eerdere stadium was ik vooral bezig met country muziek. Nu was de tijd rijp”, vertelt Mooy.

Publiek herkent zich
Het mooie van bijvoorbeeld het nummer Dichterbij Het licht is dat een groot publiek zich in de tekst zal herkennen. Sandra: “Dat komt doordat ik het zing vanuit het perspectief van degene die overleden is.” Peter de Wijn is louter lovend. “Slechts begeleid door piano brengt Sandra de tekst op prachtige wijze tot leven”, aldus de door de wol geverfde schrijver/producer.
De EP is vervolmaakt met de countrysong Gathered Leaves en het bijna Keltisch aandoende a capella nummer Above The Clouds. Met Gathered Leaves refereert Sandra Mooy aan haar grote liefde voor de countrymuziek. Het is dan ook niet ondenkbaar dat haar nieuwste project ervoor zorgt dat ze veel breder op de muzikale kaart wordt gezet. Vanaf nu is ze de zangeres die mensen met haar nummers blij maakt en volop troost biedt.

Orgineel bericht: NH Nieuws

Miljoenen artikelen

Author: bev9778

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *