Sluisdeur na wereldreis in IJmuiden

Beauty & parfum
Hits: 1157
De Tristar trekt de nieuwe sluis de sluis in | N.I.Herders

IJMUIDEN – Omgevingsmanager van Rijkswaterstaat Jan Rienstra, is opgelucht dat de eerste van drie sluisdeuren voor de grote zeesluis in IJmuiden is gearriveerd. “Een bijzonder en historisch moment”, noemt hij het.

Miljoenen artikelen
Beauty & parfum

Nauwlettend heeft hij de drie gigantische deuren (één is reserve) in de gaten gehouden tijdens de 26.000 kilometer lange reis. 44 dagen geleden gingen de deuren op transport in Zuid-Korea. Via een tussenstop op de Maasvlakte is de eerste nu aangekomen in IJmuiden.

Lees bij NHNieuws ook: Enorme sluisdeuren na 44 dagen aangekomen in Nederland

72 meter lang, 24 meter hoog en 11 meter breed zijn de deuren | N.I. Herders

72 meter lang, 24 meter hoog en 11 meter breed zijn de deuren die vanaf januari 2022 voor een soepele doorgang gaan zorgen van het scheepverkeer van de Noordzee naar het Noordzeekanaal en terug.

De deur wordt niet meteen op zijn plaats gezet in de sluis. Rienstra: “De deur wordt nu eerst kort bijgewerkt in de Alaskahaven. Nog deze week wordt deur naar de sluis gebracht.” De twee andere deuren worden binnenkort in IJmuiden verwacht.

Stipt op tijd (15:00) kwam de Tristar met de nieuwe sluis in zicht. | N.I. Herders

Author: bev9778

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *